Csak az időjárással van gondjuk kajak-kenusainknak

2011.03.02. 11:22 Módosítva: 2011.03.02. 11:23

Az antalyai edzőtábort egyre többen kedvelik: Csipes Ferenc, Kovács László és Sári Nándor csapata mellett itt készülnek a bolgárok, szerbek, törökök és románok az idei szegedi MOL olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. Sári szerint azonban ez a jövés-menés nem okoz fennakadást a felkészülésben.

„A hely nem, az idő azonban okozott egy kis meglepetést. Edzést azonban egyet sem hagytunk ki” – kezdi a helyzetjelentést Sári Nándor, aki tavaly decemberben tanítványaival már letesztelte az antalyai edzőtábort. Igaz, akkor sokkal jobb időjárási körülmények között tudtak edzeni, most gyakorlatilag folyamatosan esik az eső Törökországban.

Bár a hangulatunkra ez egy kissé hatással van, azért a fiúk rendesen dolgoznak. A múlt héten még alapozó munkát végeztünk, a héten azonban már specializálódunk. A kétszázas Molnár Péter például már egészen más munka végez, mint a többiek” – folytatja az edző, akinek csak a napokban lett teljes a csoportja.

A tavalyi világ- és Európa-bajnokságon Kammerer Zoltán párjaként ezüstérmet szerző Vereckei Ákos ugyanis szombaton csatlakozott a többiekhez.

„Ákos az elmúlt két hetet Sevillában töltötte, ahová hamarosan együtt térünk majd vissza – magyarázza. – A három hetes törökországi tábor után mi is részt veszünk a központi edzőtáborban, ahol már a páros és négyes hajókat próbálgatjuk. Addig nem is érdemes beszélni a lehetőségekről. A lényeg, hogy most mindenki gyűjtse a kilométereket, és hogy végre megérkezzen a meleg és a napsütés.”