Minimum három éremben bíznak a légfegyveresek

2011.03.02. 15:51

A magyar szövetség 3-5 érem megszerzését várja a 22 fős csapattól a csütörtökön kezdődő bresciai légfegyveres Európa-bajnokságon. Oroszi Edit puskás szakágvezető az MTI-nek elmondta, a tavalyi 10 méteres kontinensviadalon egyaránt ezüstérmes Sidi Péter (puska) és Csonka Zsófia (pisztoly) idén is a válogatott két húzóembere, de azért mellettük is vannak többen, akik képesek kiugró eredményre. Jól szerepelhet a felnőtteknél most bemutatkozó, sportpisztolyban junior világbajnoki második Babicz Sára, aki idén több nemzetközi viadalon is kiemelkedő eredménnyel zárt, és a puskás Karmacsi Ildikó, aki a legrangosabb nemzetközi légfegyveres versenyen, Münchenben lett hetedik nagyszerű, 398+102 körös eredménnyel.

„Az olimpiai kvalifikációs Világkupa-versenyek miatt is nagyon fontos ez az Eb, mert az itt mutatott teljesítmény is szerepet játszik majd akkor, amikor döntünk arról, hogy ki melyik Vk-versenyre utazhat el - mondta a szakember. - Az ötkarikás számokban, a puskában és pisztolyban szereplőktől jó teljesítményt remélünk, minél több döntős helyezésben bízunk.”

A magyar csapat legnagyobb esélyese egyértelműen Sidi Péter, aki tavaly az Eb után a nyári vb-n is második lett ebben a számban, ráadásul az 50 méteres összetett verseny Eb- és vb-címvédője idén is kiváló formában van, még egyetlen versenyen sem kapott ki.

Csütörtökön és pénteken a juniorok versenyeit rendezik meg. A felnőtteknél a futócéllövők szerepelnek már az első napon is, míg a felnőtt olimpiai számokat a hétvégén bonyolítják. Szombaton a női puskások és férfi pisztolyosok, vasárnap pedig a női pisztolyosok és férfi puskások lőnek az érmekért.

A magyar Eb-csapat

Férfiak

Puska: Sidi Péter, Biatovszki Máté, Somogyi Péter

Pisztoly: Csizmadia András

Futócél: Péni István, Boros László, Harmath András

Nők

Puska: Miskolczi Julianna, Karmacsi Ildikó

Pisztoly: Csonka Zsófia, Babicz Sára, Tobai-Sike Renáta

Junior fiúk

Puska: Kapás István, Rimovszki Dávid, Péni István (ifj.)

Pisztoly: Antal Balázs

Junior lányok

Puska: Biatovszki Mira, Veres Kata, Szijj Katinka

Pisztoly: Nemes Adrienn, Ihos Erika, Mihalkó Nikoletta