A KSI és a Békéscsaba vezet

2011.03.05. 16:48

A férfiaknál a KSI SE, a nőknél a TC Békéscsaba győzelmét hozta a tornászok csapatbajnokságának 1. fordulója, a 2. fordulót ősszel rendezik.

A 125 éves Magyar Torna Szövetség idei első viadalára az FTC Kőbányai úti Kézilabdacsarnokában került sor, ahová a férfiak 3 hetes tatai edzőtáborból érkeztek, így mindenki a felkészülési időszaknak megfelelő gyakorlattal rukkolt elő. Hídvégi Vid valamennyi szeren jól teljesített, a sérültek: Marján Péter, Rácz Attila, Czingli László és Kállai Zoltán nem indultak. A világbajnok Berki Krisztián versenyen kívül mutatott be lovon gyakorlatot. Legjobban a Hídvégivel felálló KSI szerepelt, amely 3 ponttal előzte meg a címvédő FTC-t.

A nőknél az 1. helyet megszerző Békéscsabát az olimpikon Böczögő Dorina is erősítette, felemáskorláton kifejezetten jól szerepelt, a másik favorit, Tóth Renáta formáján még látszott múlt heti betegsége. A megmérettetésen a Postás SE színeiben indult Austin Sheppard, akinek ugrása kiemelkedett a mezőnyből. Mivel az amerikai hölgy magyar felmenőkkel rendelkezik, megkapta a kettős állampolgárságot, így a jövőben a magyar válogatottat erősítheti.

Vasárnap 10.30 órakor a szerbajnoksággal folytatódik a tornászok viadala az FTC Kőbányai úti Kézilabdacsarnokában, ahol a világbajnok Berki Krisztián a ló mellett további két szeren is bemutatkozik, és különleges meglepetés is várja a közönséget. Így 11.30 körül a Cirque du Soleil társulat tagjai tartanak látványos bemutatót, míg 11.45 körül leleplezésre kerülnek Berki lovai: az Eb-ló, az olimpiai kvalifikációs világbajnokság japán lova és az olimpiai ló.

Altorjai Sándor, MATSZ-főtitkár: Jó hangulatban zajlott le a CSB 1. fordulója, örülünk, hogy a nőknél már versenyezhetett az amerikai Sheppard, aki eddig a Tengerentúlon készült, csütörtökön érkezett Budapestre és egész pénteken az állampolgárságát intézte. Ennek ellenére szépen és jó technikával ugrott, úgy véljük, a csapatnak szüksége lesz rá. Szeretettel várunk mindenkit a vasárnapi lóleleplező szerbajnokságon.

Eredmények, CSB 1. forduló:

Férfi: 1. KSI SE 246,600 pont (Hídvégi Vid, Nyers Csaba, Tálas Bence, Vadászfi Ákos, Makra László), 2. FTC Ybl Tervező 243,000, 3. BHSE 240,900

Női: 1.TC Békéscsaba 205,400 pont (Böczögő Dorina, Lónai Hajnalka, Mitykó Bianka Szabina, Makra Noémi, Kajouk Aisa), 2. KSI SE 201,100, 3. Delfin SI SE Szombathely 199,100