A Szörny áprilisban áll ki a magyar bajnokkal

2011.03.08. 18:54
A veterán, már 46 éves Kunkli Tivadar április 30-án búcsúmeccsén a közel kétméteres hústorony Bob Sappet akarja legyőzni a Papp László Sportarénában. Kunkli hasonló testfelépítésű edzőpartnerekkel küzd, de ez sem garancia a győzelemre.

Kunkli már többször visszavonult, de Bob "The Beast" Sapp, a Szörnyeteg kedvéért újra visszatért, megmérkőzik a 194 centis, 170 kilós óriással. A K1-mérkőzést eredetileg márciusra tervezték, de addig nem tudtak mindenben megegyezni.

A halasztás Kunklinak jelentett nehézséget, felkészülését át kellett alakítani. Mindig is nagyobb ellenfelekkel küzdött, de a Sapp és közte lévő méretkülönbség példa nélküli.

Különleges technikával, mindig felfelé ütve, könyökölve, rúgva kell majd küzdenie. Győzni nem lesz könnyű, de Kunkli bízhat a szívósságában, taktikája az lehet, hogy pár perc alatt kifárasztja az agresszív, de lomhább Sappet, és akkor visz be döntő találatot.

Most is Sapphoz hasonló felépítésű partnerekkel, a198 centis és 152 kilós Kristóf Sándorral és a 187 centis, 110 kilós Juhász Dáviddal edz Miskolcon; egyetlen gondja, hogy hamar kifáradnak, így gyakran kell váltaniuk egymást. Az edzés nem bonyolult: a társak feladata annyi, hogy amíg erővel bírják, üssék Kunklit. Az összekapaszkodásoknál rá kell nehezedniük, hogy a 70 kilós, szikár harcos be tudja gyakorolni a védekezést a nála közel 16 centivel magasabb és száz kilóval nehezebb elllenfelével szemben.

Meccsük menet nélküli lesz, csak kiütéssel, vagy feladással fejeződhet be. A normál muay thai meccsekhez hasonlósan a „könyök/térd fejre” szabály él (azaz könyökkel és térddel fejre is lehet támadni), földharc nincs.