A lábam vékony, arra több időt kell szánni

2011.03.11. 14:49
Czine Szilviát választották a második legjobb amatőr fitneszesnek a columbusi Arnolds Classicon. Az Európa- és világbajnokot egyedül az uruguayi Aguiar Fernandez előzte meg Ohióban.

Czine Szilvia több mint tíz éve foglalkozik a fitnesszel, versenyen 2002-ben mutatkozott be. Amikor belevágott, célul tűzte ki, hogy valamelyik szövetségnél világbajnok lesz. Ez 2010-ben sikerült, a World Bodybuilding & Physique Sports Federation Európa- és világbajnoka lett.

Versenyszezonban a hét minden napján edz, még pihenőnapjain is a felkészüléssel foglalkozik. "Heti négyszer súlyzózom és négyszer gyakorolom a koreográfiát. A szerda pihenőnapnak számított, akkor csak kardióztam és nyújtottam. A lábamra több energiát kell fordítani, hiszen elég vékony" - nyilatkozta tavaly a tozo.hu-nak.

A folyamatos edzéssel megtartotta tavalyi kiváló formáját, így lett második március elején az amerikai Arnold Classicon, ami az egyik legnépszerűbb és legelismertebb verseny a testépítők körében.

Czine korábban is versenyzett már az USA-ban, a Miss Fitness Worldön háromszor indult, legjobb eredménye a hatodik hely volt.

Az Arnolds Classic

Az Arnold Schwarzeneggerről elnevezett versenyt 1989-ben rendezték meg először, azóta egyre nagyobb, átlagosan 18 ezer versenyző nevez 46 sportágban. A kezdetekben fitnesszel és bodybuildinggel foglalkozó rendezvény programjába az elmúlt években olyan sportok is bekerültek, mint a gördeszka, a harcművészetek, a futás, vagy az íjászat.