Megvan a torna Eb-re a magyar keret

2011.03.17. 13:52

A tornászoknál és a ritmikus gimnasztikázóknál is befejeződtek a válogatók, a torna Eb-re keretet hírdetett a férfi szövetségi kapitány, Berki pedig meggyógyult és megkezdte az edzéseket, de nem utazik a párizsi Vk-ra. Berki Krisztián meggyógyult, Kovács István vezetőedző pedig kihirdette az áprilisi berlini tornász Európa-bajnokságra utazó férfi csapatot.

Mint ismeretes a kapitány a világbajnok Berki Krisztiánt és Hídvégi Videt már korábban jelölte a csapatba, a többiek két válogatóversenyen vettek részt, a szer ob és a szerdán megtartott második válogató alapján lehetett kvalifikálódni. Kovács a válogatók egyéni összetett eredményeit figyelembe véve két fiatalt jelölt: Tálas Bencét és Vlacsil Attilát. Így Berki, Hídvégi, Vlacsil és Tálas utazhat április 3-án az egyéni összetett és szer Európa-bajnokságra.

Berki Krisztián közben felgyógyult betegségéből, és szerdán megkezdte az edzéseket, bár még nagyon gyenge. Az Európa-bajnok betegsége miatt nem tudott részt venni a múlt hétvégi cottbusi Világkupán, és kénytelen kihagyni a mostani párizsi Világkupát is.

„A csapat az utazásig Budapesten készül. Az előzetes tervek szerint Berki lovon indul, Hídvégi lábsérülése miatt a két lábszert, az ugrást és a talajt kihagyja, míg Tálas és Vlacsil mind a hat szeren szerepel.” – mondta Kovács István

A ritmikus gimnasztikázóknál a Nemzetközi Óbuda Kupával zárult le a válogatóversenyek sora, Sinkó Andrea szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a két hét múlva esedékes edzőbizottsági ülésen jelölik ki a vb-csapatot.

Az idei harmadik válogatón, az immáron 12. Nemzetközi Óbuda Kupán közel 350 versenyző indult. Vass valamennyi szert megnyerte, karika és labda gyakorlata teljesen hibátlan volt, míg buzogányban volt egy kisebb ejtése a végén. Az összetettben is fölényesen győzött 105,708 ponttal, megelőzve a 99,042 pontos ukrán Tatyaba Zahorodnyát és Korom Annát (98,558 pont).

A külföldi versenysorozat az rg-seknél is beindul, a jövő hét végén Pesaróba utaznak

Világkupára, ahol az egyéni versenyzők mellett mind a felnőtt, mind a junior együttes kéziszercsapat bemutatkozik.

„Rossz hír, hogy a fenőtteknél Hauser Judit lábsérülést szenvedett, nem tarthat a csapattal. Így Buda Júlia, Kohlhoffer Fanni, Topic Dária és Katona Barbara mellé a szalag-karika gyakorlatban Soós Viktória, míg a labdagyakorlatban Miklós Dominika csatlakozik” – mondta Sinkó Andrea, szövetségi kapitány.

„Az Óbuda Kupán jól sikerültek a gyakorlataim, csak szalagban kötöttem egy csomót, amit villámsebességel sikerült kibogoznom! Boldog vagyok,hogy mind a 3 válogatóversenyt megnyertem, ezáltal remélem, hogy biztos helyem lesz az őszi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, Montpellier-ben” – tette hozzá Vass Dóra