Budai befagyaszttatta az úszók pénzét

2011.03.18. 11:21

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára fogadta Budai Gyulát, az elszámoltatási és korrupció-ellenes kormánybiztos részletes tájékoztatást adott a Magyar Úszó Szövetség által rendezett tavalyi Európa-bajnokság megrendezése kapcsán folyó vizsgálatról.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal által végzett vizsgálat dokumentációja alapján Budai Gyula hivatalosan, írásban kereste meg azon cégeket, amelyeknek - az Eb-hez köthető szerződéseik révén - a MÚSZ hónapok óta, összességében több mint 80 millió forinttal tartozik. A kormánybiztos a cégek vezetőitől bekérte az általuk kiállított - a MÚSZ felé címzett - fizetési felszólítások hiteles másolatát.

A vizsgálat kiemelt jellegére való tekintettel beérkeztek a Miniszterelnökségre a Magyar Úszó Szövetség és a RA-FU Kulturális Szolgáltató Bt. között létrejött, több tíz millió forintról szóló szerződések, melyeket a szerződő felek képviselőiként Gyárfás Tamás a MÚSZ elnöke és Ruza József (MÚSZ főtitkár), a RA-FU Bt. megbízottja, mint beltag írtak alá.

Budai Gyula arra kérte Borkai Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét, hogy a Magyar Úszó Szövetség gazdálkodását érintő vizsgálat befejezéséig a MOB ne teljesítsen kifizetéseket a MÚSZ-nak.