Kazah birkózókkal a szabadfogású csapat-vb-n

2011.03.18. 11:53

A tavalyi egyéni világbajnokság eredményei alapján a magyar szabadfogású birkózó-válogatott is szerepelhet szombaton és vasárnap a fogásnem csapat-világbajnokságán, az oroszországi Mahacskalában.

A magyar szövetség pénteki tájékoztatása szerint Gulyás István szövetségi kapitány a kerettel március eleje óta edzőtáborozik Oroszországban, és péntek reggel utazott át a dagesztáni városba, ahol az esti sorsoláson a B csoportba került a kubai, az iráni, az azeri és a grúz válogatottal együtt. A másik ötösben az orosz, a kirgiz, a bolgár, az üzbég és az ukrán alakulat küzd majd.

A magyar együttest a 10. helyen rangsorolták a vb-re, így engedélyt kapott arra, hogy a lyukas súlycsoportokban vendégbirkózókkal szerepeljen. Eredetileg két külföldi sportoló indítását tervezte a kapitány, ám mivel a kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Wöller Gergő még nem épült fel teljesen sérüléséből az 55 és a 60 kg mellett a 66 kg-os kategóriában is kazah beugró lép majd szőnyegre magyar színekben.

A 240 ezer dollár összdíjazású viadalon a magyarok mellett az orosz, az azeri, a grúz, a kirgiz, az ukrán, az üzbég, a bolgár, az iráni és a kubai válogatott szerepel. A szombati csoportmeccsek után vasárnap az azonos helyen végzett együttesek csapnak össze egymással a helyosztókon. A viadalon az első négy részesül pénzdíjban: az első 100, a második 60, a harmadik és a negyedik pedig 40-40 ezer dollárt kap.

A magyar csapat

55 kg: Daulet Nyijazbekov (kazah)

60 kg: Dauren Zsumagajev (kazah)

66 kg: Leonyid Szpiridonov (kazah)

74 kg: Hatos Gábor

84 kg: Veréb István

96 kg: Kiss Gergely

120 kg: Ligeti Dániel