Hétvégén úszó Budapest-bajnokságot rendeznek

2011.03.24. 12:46

Az idei első jelentősebb hazai verseny következik a legjobb magyar úszók számára: Cseh László, Gyurta Dániel és társaik péntektől vasárnapig a Budapest-bajnokság keretében ugranak vízbe a Komjádi uszodában.

„Szaknyelven a második makrociklus záróversenyére kerül sor a hét végén, amelyen a nyári, sanghaji világbajnokságra készülők szinte mindegyike indul - mondta Kiss László szövetségi kapitány az MTI-nek csütörtökön. - Azért csak szinte, mert az Amerikában tanuló, s az ottani egyetemi bajnokságon pár napja egyéni csúcsokkal három számot is nyerő Hosszú Katinka mellett hiányozni fog Verrasztó Evelyn is, akinek sajnos tüdőgyulladása van. A formák felmérésén túl a Budapest-bajnokság a vb-vel kapcsolatos vitás kérdések eldöntésére is hivatott; a kínai világbajnokságra tervezett csapatban még négy hely birtokosa kérdéses.”

A szakvezető hozzátette, hogy mivel a hazai és a dél-afrikai edzőtáborozás jól sikerült, minden esély megvan rá, hogy a válogatottak jól szerepeljenek a Komjádiban, ahol 34 egyéni számban hirdetnek győztest. A versenyek mindhárom nap 9:30 órakor kezdődnek az előfutamokkal, s a döntőket is egyformán 17 órától rendezik.