Megint új időpontja van az öttusa-vb-nek

2011.04.04. 13:33

Az elmúlt másfél hétben nem csupán a helyszíne változott az idei öttusa-világbajnokságnak, hanem az időpontja is, utóbbi többször is. A nemzetközi sportági szövetség (UIPM) 25-én jelentette be, hogy Moszkva lesz a házigazda, miután a korábban kijelölt Kairó az ottani feszült, illetve bizonytalan politikai helyzet miatt visszalépett a rendezéstől. Az egyiptomi fővárosban szeptember 6. és 14. között zajlottak volna a küzdelmek, Moszkvában az első közlés szerint szeptember 1-től 6-ig bonyolították volna le a versenyeket. A legutóbbi változat szerint - amint arra az UIPM honlapja utal - szeptember 8. és 14. között rendezik a vb-t.

„Pénteken kaptunk tájékoztatást az újabb módosításról. Addigra már kiírtam az edzőtáborokat, összeállítottam a programokat. Most kezdhetem elölről. Remélem, ez az időpont már végleges” - mondta az MTI-nek Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

A beugró házigazdák - vélhetően az idő rövidsége miatt is - nem terveznek új beruházásokat, a 2004-es vb helyszíneire - az Olimpiai Csarnokba, illetve Uszodába, valamint az onnan jelentős távolságra lévő Bitca Lovasközpontba - invitálják a sportág legjobbjait, akik olimpiai kvótákért is küzdenek majd.