Dzsudzsák a legveszélyesebb holland

2011.04.07. 14:34

Benfica v PSV, Európa Liga, 21.05 -- H: 1.66 D: 3.75 V: 5.00

A Benfica a továbbjutás, egyben az Európa Liga elődöntőjének esélyese, de a hollandok már kiverték a Lille-t, ami váratlan eredménynek számított.

A Benfica a Bajnokok Ligájából indult - csoportjában a Schalke és a Lyon előzte meg -, a PSV megnyerte csoportját az Európa Ligában, így jutottak el az egyenes kieséses szakaszba, amelyikben egyik csapat sem veszített még meccset.

A portugálok útja valamelyest könnyebb volt, hiszen a kiesés ellen harcoló német Stuttgartot verték oda-vissza, majd a francia PSG ellen már egy idegenbeli döntetlen is belefért, miután Savioláék 2-1-re nyertek hazai pályán.

Ha most is 2-1-es hazai győzelem születne, mint a Benfica két hazai előző EL-meccsén, 8,5-szeres a nyeremény. A két csapat legutóbbi találkozásán szintén ez az eredmény született, még 1998-ban, a BL-ben. Mivel a portugál védelem hajlamos arra, hogy gólt kapjon, érdemes arra tenni, hogy a PSV betalál, ez másfélszeres pénzt jelent.

Igaz, a hollandok eléggé reménytelenül vergődtek a hétvégi bajnokin a Twenténél, de az EL csoportkörében egyszer sem kaptak ki. A svéd Toivonen ezúttal - a bajnokival ellentétben - játszhat, és az ő ereje fontos a támadásbefejezéseknél.

Dzsudzsák Balázsra a fogadóirodák mint a legesélyesebb holland gólszerzőre tekintenek, ami hatalmas elismerés, 3,5-szeres a szorzó, ha góllal villan meg a szélső. (A hazaiak persze sokkal jobbak, Cardozo találata 1,72-szeres pénzt hoz, Savioláé 2,5-szerest.)

Az oddsokat alátámasztandó a Benfica megfigyelője is őt emelte ki, mint a legveszélyesebb hollandot: gyors, jól cselez, jól ad be, ballal és jobbal is pontosan lő.

A PSV a skót Rangers otthonában gólt sem kapott, ha a Luz stadionban is kihúzná a védelem, ötszörös a jutalom. Ha félidei döntetlen után nyer a Benfica, több mint négyszeres az odds, ha a PSV a fordulás után dönti el a meccset, tízszeres.

1988-ban az egyik leggyengébb BEK-döntőben találkozott a két csapat, akkor 0-0 után a PSV tizenegyesekkel nyert.