Két új vízi szakosztály Kecskeméten

2011.04.07. 16:05

Storcz Botond, a kajakosok és kenusok szövetségi kapitánya a helyi sportcsarnokban csütörtökön megtartott bemutató sajtótájékoztatón örömét fejezte ki, hogy a száztízezer főt meghaladó lélekszámú városban új klub alakult, mert szavai szerint a nagy számok törvénye alapján itt is előbukkanhat olyan tehetség, akiből később válogatott lesz. A háromszoros olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok, 2006-ban visszavonult kajakos hangsúlyozta: szisztematikus munkával fel lehet építeni egy vízi bázist.

Weisz Róbert, a Magyar Kajak-kenu Szövetség szakmai igazgatója elmondta: a 90 tagszervezetet tömörítő szövetség a lehetőségeihez mérten támogatni fogja új tagját. Egyúttal emlékeztetett arra, hogy az 1980-as években az úttörő olimpia kajak-kenu versenyeit Kecskeméten rendezték.

Hoffmann Mónika, a Kecskeméti Vízisport Klub elnöke beszámolt arról, hogy a 2010 nyarán, a szabadidőközpont taván rendezett sárkányhajó fiesztán olyan nagy volt az érdeklődés, hogy azon felbuzdulva elkezdték a klub szervezését. Felhívásukra a bajaiak egy sárkányhajót adtak, a szövetség pedig két kajakot biztosít, de az összefogásnak köszönhetően több felajánlás is érkezett - fűzte hozzá. Hoffmann Mónika kérdésre válaszolva elmondta: a jelentkező fiatalokkal szakképesítéssel rendelkező edzők foglalkoznak. A klub ebben az évben két sárkányhajó versenyt rendez Kecskeméten. Ludwigh Zoltán, a kecskeméti Hírős Nonprofit Kft. sportszakmai igazgatója az MTI-nek elmondta: a szabadidőközpont mesterséges taván hat pályát lehet kialakítani, melyeken 500 és 200 méteres ifjúsági versenyeket lehet rendezni.