Bernát, Felícia
EUR 383,84 Ft
USD 363,53 Ft
8 °C
30 °C

Újra magyar páros a rali-világbajnokságon

2011.04.07. 14:41

Az idén szinte állandó magyar résztvevője lesz a rali-világbajnokságnak: a Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős a jövő hét végén kezd a jordániai viadalon, majd további hat futamon indul. A csütörtöki, szentendrei sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 37 éves pilóta és navigátora egy Ford Fiesta S2000-es versenyautóval az észt Markko Martin csapatában száguld majd jövő csütörtöktől szombatig a jordániai utakon. Az első és a második napon hat-hat, a zárónapon pedig nyolc gyorsasági szakaszt bonyolítanak le.

A sajtótájékoztatón jelen volt Gyulay Zsolt, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) frissen megválasztott elnöke, aki kijelentette, nagyon büszke a csapatra, és biztosította Turánékat, hogy minden segítséget megad a versenyzésükhöz.

„Az idén már nem a tapasztalatszerzés a célunk, mindent elkövetünk majd a minél jobb eredmények elérése érdekében - mondta az MTI-nek Turán Frigyes. - Nem titkolt vágyunk, hogy kategóriánkban az év végén az ötödik helyen végezzünk.”

A csapat már pénteken útra kel a verseny színhelyére, hogy teszteljék az autót, illetve az embert és gépet próbáló pályákat. A magyar duó tavaly négy versenyen indult, a bolgár vb-futamon a rendkívül előkelő nyolcadik, pontszerző helyen végzett. A Turán, Zsiros kettős a jordániai száguldást követően az Olasz-, a Görög-, a Finn-, a Német-, a Francia- és a Spanyol-ralin indul.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek