Dzsudzsák a PSV legfontosabb láncszeme

2011.04.14. 14:47

PSV Eindhoven v Benfica, 21.05 H: 2.70 D: 3.40 V: 2.50

A hullámvölgybe került hollandok önmagukat ránthatják ki, ha a portugálokat megverik, de a továbbjutáshoz már szerencse is kell.

A holland csapat a múlt heti 4-1-es vereség után már hazai pályán sem számít esélyesnek, pedig a EL-sorozatban még nem kapott ki a Philips stadionban.

A sérülések és az eltiltások azonban megmozgatták az oddsokat, csütörtökön nap közben is érzékelhetően emelkedett a vendégsiker szorzója.

Nagy kérdés ilyenkor, hogy egy csapat elhiszi-e egyáltalán: van esélye. Nem csak a győzelemre, a továbbjutásra. Hány évente fordul elő olyan, mint Milan-Deporon 2004-ben, amikor a címvédő 4-1-es hazai sikere után 4-0-ra veszített La Corunában.

Ráadásként a PSV nincs jó állapotban – második helyre szorult a bajnokságban -, de egy siker óriásit lendíthetne mindenki önbizalmán, elsősorban Marcus Bergén, aki a gólvonalról is képes lenne hibázni jelenlegi állapotában.

De egyszer a sorozatok megszakadnak, és ha még egy gyors gólt is lőne a svéd, a kissé kényelmes portugálok akár még bajba is kerülhetnének.

A PSV eljutott oda, hogy Dzsudzsákon múlik a sorsa, a fogadóirodák nem véletlenül adják 2,4-es szorzóval a gólját, az egész mezőnyben a második legesélyesebb a gólszerzésre, csak a paraguayi Cardozo (1,87) előzi meg. Saviolát (2,75), Aimart (5,00) viszont lenyomja.

Fred Rutten vezetőedző élesnek és koncentráltnak szeretné látni csapatát, ami azt azért jelzi, hogy nemcsak a bajnokság fontos - a Heracles idegenben nem lesz kellemes ellenfél vasárnap -, de ha az elején nem sikerült gólt szerezniük, a motiváció érthetően csökken. Kifejtette, szerencsétlen időszakban jöttek az első meccs góljai, ha most a szerencse fordul, akkor egy szoros meccs lehet.

Bakkal a helyi lapban nagyon fogadkozott, hogy nyerni fognak, mert a bekerülő fiatalok éhesek a sikerre. A városban nincs kitörő lelkesedés, már 20 ezer nézőnek is örülnek, de amikor a buszsofőrnő megtudta, hogy magyar vagyok, rögtön mondta: a férje Dzsudzsák miatt jár ki a meccsekre, szereti a sebességét, cseleit, lövéseit. „Ma este nagyon kellenek a góljai, ő a legfontosabb láncszem.”

Mindez egybecseng azzal, hogy az egyik holland lap, az ElfVoetbal osztályzatai szerint a magyar szélső a legjobb a ligában.