Pszichiáter rázza fel a Rakétát a vb-re

2011.04.14. 13:41
Minden idők legjobbjának tartott sznúkerjátékosa ki akarta hagyni a hétvégén kezdődő világbajnokságot, Ronnie O'Sullivan motiválatlannak érzi magát.

A háromszoros vb-győztes, tíz maximum breakjével (Stephen Hendryvel) holtversenyben világelső O'Sullivan jelenleg csak tizedik a világranglistán, az angol azt mondja, elment a kedve a játéktól. Múlt héten még úgy gondolta, nem is indul az április 16-án kezdődő sheffieldi világbajnokságon, de meggondolta magát, és pszichiáterhez fordult segítségért.

"Még Kínában, a China Openen ajánlották nekem Dr. Steve Peterst. Mindent meg kell próbálnom, ami segíthet." Peters 2008-ban a brit kerékpárcsapatnak segített a pekingi olimpián. A 35 éves sznúkeres szeptember óta nem nyert meccset pontszerző versenyen, azt reméli, a szakember segít visszahozni a játékkedvét, hogy az utóbbi pár hónap gyengébb szereplése után meg tudja szerezni negyedik vb-címét, ha már a két legutóbbi nagy tornán, a Welsh Openen és a China Openen az első fordulóban kiesett.

Jo Langleyvel, két gyermeke anyjával való kapcsolata a hosszú pénzügyi viták után nagy nehezen véget ért, ez sem javított a koncentrációján.

O'Sullivan játékára mindig is befolyással voltak magánéleti problémái, apját 1992-ben 18 évre ítélték gyilkosságért. Az akkor tizenöt éves sznúkeres éppen Bangkokban játszott az amatőröknek kiírt vb-n, hatalmas esélyesként indult, de a rossz hír hatására egy olyan ellenféllel szemben esett ki a tizenhat között, akit simán vernie kellett volna.

1996-ban megtámadott egy újságírót, felfüggesztettet kapott. 2008-ban, amikor 5-4-re kikapott Marco Futól Pekingben, a sajtótájékoztatón nemi aktust szimulálva belelihegett a mikrofonba.

A sheffieldi vb-t április 16. és május 2. között rendezik.