Gyenesei Leila 9. a szardíniai öttusa-vk-n

2011.04.16. 19:17

Gyenesei Leila a kilencedik helyen végzett az öttusázók idei Világkupa-sorozatának második versenyén, az olaszországi Sassariban.

Gyenesei - a viadal honlapja alapján - a fináléban gyengébben vívott, mint a selejtezőben, 13 győzelem mellé 22 vereséget gyűjtött be, így az úszás megnyerésével és hibátlan lovaglással is csak a nyolcadik helyre tudott felzárkózni. A lövészettel kombinált futást 12:18.83 perc (2048 pont) alatt tudta le, s végül a kilencedik helyen ért célba (5252 pont).

Pataki Viktória és Cseh Krisztina számára már csütörtökön, a selejtezőben véget ért a verseny.

A végeredmény:

1. Donata Rimszajtye (orosz) 5388 pont
2. Anasztaszija Prokopenko (fehérorosz) 5368
3. Freyja Prentice (brit) 5332
...9. Gyenesei Leila 5252

A férfiak vasárnapi döntőjében három magyar - Marosi Ádám, Németh Róbert és Demeter Bence - lesz érdekelt a szardíniai Vk-fordulóban. Eredetileg Kasza Róbert is indult volna, de végül nem utazott.

A sorozat február végén az egyesült államokbeli Palm Springsben kezdődött, ahol a 2009-ben világbajnok Marosi ezüstérmet nyert. A márciusi versenyt, melyet Kairóba terveztek, az ottani feszült politikai helyzet miatt törölték. A sassari állomás után következik - május 5. és 8. között - a magyarországi verseny Százhalombattán, aztán májusban lesz még egy, mégpedig a kínai Csengtuban (Chengdu). A szériát lezáró Világkupa-döntőt július második hétvégéjén rendezik Londonban.