A MU csak magának nehezítheti meg

2011.04.19. 15:15

Newcastle v Man Utd, 20.45 -- H: 5.50 D: 3.60 V: 1.66

Az újonc Newcastle középcsapat, de akár még egy bravúr is benne van. Ehhez viszont kell a MU rossz napja is.

Szombaton biztossá vált, hogy a Manchester United maximum két trófeát nyerhet a szezon végén, miután a Manchester City kiverte az Angol Kupából.

Kedden már bajnoki vár a csapatra, a Newcastle elleni győzelem fontos lépés lehetne az újabb bajnoki címhez. A Newcastle idén nem olyan erős, mint általában hazai pályán, ötven százalékos teljesítményt mutatott, és mindössze csak ötször nyert. Ettől még képesek lehetnek meglepni a Unitedet, de nem ez a valószínű, ahogy az oddsokból is kitűnik.

A MU márciusban kétszer kikapott már egymás után, mindkétszer idegenben, a Liverpool és a Chelsea is lenyomta. (A harmadik vereségét a Wolvesnál gyűjtötte be a Ferguson csapata.) Először kapott azonban ki úgy szombaton, hogy nem lőtt gólt. Ha most sem lőne gólt a MU, 5,5-szeres a kifizetés.

Ha most is kikapnának, akár még meg is nehezíthetnék a sorsukat a folytatásra, mert még a BL-ben is meccsek várnak rájuk, míg a riválisokra már nem. De hat pont előnyt leadni egy ilyen szintű csapat nem szokott a bajnoki hajrában, a hátralévő hat fordulóban.

Érdemes viszont a döntetlenre tenni, mert a MU nyolc meccsen szerzett egy pontot idegenben.

A Newcastle tíz éve verte a MU-t, akkor egy felejthetetlen meccsen 4-3-ra. A mindent eldöntő gólt Alan Shearer lőtte. Legutóbb 2-1-re, előtte 5-1-re nyertek a Vörösök.