Igaly Diána is indul a peking Vk-versenyen

2011.04.20. 15:27

Négy magyar utazott el a koronglövők idei harmadik olimpiai kvalifikációs Világkupa-versenyére Pekingbe, s közülük elsőként, csütörtökön éppen a hosszú kihagyás után visszatért Igaly Diána próbálja majd meg kiharcolni a londoni indulás jogát.

A női skeetben a 2004-es athéni játékokon arany-, négy évvel korábban Sydneyben bronzérmes, kétszeres vb-első Igaly a pekingi olimpia óta nem versenyzett, sokáig gondolkodott azon, hogy végleg visszavonuljon, ám végül idén februárban jelezte, visszatér, és megpróbál kijutni az ötkarikás játékokra.

A koronglövőknek négy kvótaszerző versenyük maradt, két Vk-viadal, illetve a nyári Európa-bajnokság és a szeptemberi világbajnokság. A Vk-kon két-két, az Eb-n és a vb-n minden számban egy-egy hely kiadó.

Igalynak így nem lesz könnyű dolga, sőt tulajdonképpen óriási bravúrnak számítana, ha rögtön első próbálkozásra sikerülne kvótát szereznie az óriási, 55 fős pekingi mezőnyben.

Igaly Diána után vasárnap férfi dupla trapban a tavalyi vb-n ötödik Bognár Richárd és az idén Chilében hatodik Gerebics Roland szerepel, majd kedden és vasárnap a trapos Szollár András versenyez.