Csináld meg a testvéredért, Miki

2011.04.22. 14:31
Kilenc évvel első Európa-bajnoki diadala után szerzett ismét Eb-aranyérmet Ungvári Miklós. A sportág 14. Eb-aranya lett az övé.

A 66 kilós Ungvári Miklós így elevenítette fel, mi történt aranypontos sikere után.

„Kötetlenül beszélgettünk az edzőkkel, barátokkal, aztán nem pihentünk sokat, mert reggel máris jöttünk vissza a csarnokba. Nem mondom, hogy nem ittunk egy kortyot sem, mindenki elfogyasztotta a maga egy-két pohár sörét. Nem fáradtam el teljesen, bár a döntőbe jutást megsínylettem, előtte felkavarta a gyomromat valami étel vagy ital, az utolsó meccs után persze már nem volt gond. A vízválasztó a Gadanov elleni hosszabbításos elődöntő volt, az elég sokat kivett belőlem."

Az MTK-Erzsébetváros háromszoros vb-harmadik versenyzője hozzátette: természetesen öccse, a Karvaly becenévre hallgató Attila hívta fel először az éremceremónia után, akinek versenyengedélyét a folyamatban lévő doppingügye miatt felfüggesztették, és akinek ajánlotta sikerét.

Ungvári szervezetében két időpontban három különböző doppingszert találtak, a szövetség mérgezésre gyanakszik, a rendőrség nyomoz. A két testvér és edzőjük, Bíró Tamás hazugvizsgálaton ment át, ártatlanságukat így is bizonyítani akarták.

"Attila nagyon örült a családdal együtt, és sajnálta, hogy most csak a távolból tudott segíteni. De bízzunk benne, hogy lesz ez másként is. Különleges ez az érem és a hozzá kapott színarany EJU-jelvény, mert ilyen lelkiállapotban szereztem meg. Amikor edzőm, Bíró Tamás látta, hogy az erőm vége felé járok, csak annyit mondott: csináld meg, ha nem magadért, akkor Karvalyért! Erőt adott a folytatáshoz. Szépen csillog ez az érem, de tudom, hogy ő is hasonló sikert tudott volna elérni itt Isztambulban."

A távlati terveiről óvatosan fogalmazott, mert még nagyon messze van az olimpia, jövő szombaton pedig díjugrató versenyen Dömsödön.