Jusztina
10 °C
27 °C

Hatnapos ultramaratont rendeznek Balatonfüreden

2011.04.26. 13:28

Balatonfüreden május 4-e és 10-e között 48 órás valamint hatnapos nemzetközi ultramaraton futóversenyt rendez az Unixsport.

A helyezési sorrendet a 48 óra illetve a 6 nap alatt megtett kilométerek száma határozza meg. Az IAU (Nemzetközi Ultramarathoni Szövetség) hivatalos versenyszámaiban a két napos versenyben 400 kilométernél is több, míg a hatnapos futásban 800 kilométer feletti eredmények várhatók

Mindkét versenyen úgy a nőknél, mint a férfiaknál, kiélezett küzdelemre számítanak, a világ élmezőnyének tekintélyes része jelezte részvételi szándékát. A 6 napos versenyben az olaszok a női és férfi kategóriában is a nemzeti rekord megdöntését tűzték ki célul (őket az olasz televízió is elkíséri az eseményre). Minden bizonnyal óriási küzdelmet vívnak majd a németek egyik legjobbjával, a skót Guiness-rekorderrel William Sichellel és a 48 órás abszolút magyar csúcstartóval Kiss Zoltánnal.

A 48 órás futást az olasz Marchesi, a svájci Fatton és a magyar Bogár János küzdelme teheti izgalmassá.

Mindkét versenyszámban nyitott a kérdés, vajon születik-e új magyar rekord? A nemzeti csúcsot a hatnapos futásban a férfiaknál Sipos István (756 km), a nőknél Bérczes Edit (690,7 km) tartja, a 48 órás rekordokat Kiss Zoltán (382,38 km) illetve Bérczes Edit (369,7 km) – valamennyien az UNIX TSE versenyzői – jegyzik.

A verseny iránti érdeklődés a szervezők minden várakozását felülmúlja.
A futófesztiválra eddig 14 ország hosszútávfutói jelezték részvételi szándékukat, még Indiából is érkezett nevezés.

A verseny hivatalos weboldalán(www.unixsport.hu/hatnaposfutoverseny) az érdeklődők online videó közvetítés során követhetik majd az eseményeket. A honlapon még a nevezések is beadhatók.

Az Unixsport Magyarország vezető és a világ egyik legeredményesebb ultrafutó klubja melynek világ-, Európa-, és nemzeti rekordokat halmozó atlétái most odaadó szakmaiságukkal olyan körülményeket teremtettek, amelyek a minden igényt kielégítő infrastruktúra mellett egy hétre igazi fesztivál hangulatot is varázsolnak Balatonfüredre.