Rafael
19 °C
33 °C

Május 7-én rajtol a 4. Intersport Tour de Tisza-tó mezőnye

2011.04.26. 16:00

Május 7-én, szombaton rendezi a Budapest Sportiroda-BSI a 4. Intersport Tour de Tisza-tó elnevezésű kerékpáros túrát és versenyt. Az Alföld legnagyobb tavát megkerülő kerékpáros esemény Tiszafüredről rajtol, az indulók 65, illetve 15 kilométeres távot teljesíthetnek. A Tour de Tisza-tó eseményére az ország minden részéből érkeznek kerékpárosok; nemcsak a keleti országrészből, hanem a fővárosból és a Dunántúlról is.

Az Intersport Tour de Tisza-tó útvonala gyakorlatilag végig kijelölt kerékpárúton, a tó körül halad. A távok bármilyen kerékpárral, minimális kerékpáros tudással teljesíthetők. A hosszabb távon indulók a Tiszafüred, Halas tér (lassú rajt) – Tiszafüred – 33-as főút – Poroszló, tóparti kerékpárút (éles rajt) – Kisköre (erőmű gát) – Abádszalók – Tiszafüred, Halas tér útvonalon haladnak, a rövidebb távon rajthoz állók útvonala a Tiszafüred közeli tóparti kerékpárúton vezet. Az indulók, bármelyik távot válasszák is, végig közúti forgalomtól elzárt utakon, biztonságosan kerékpározhatnak.

A 4. Intersport Tour de Tisza-tó a sportolás mellett a tó és környéke élővilágának, környezetének megismerésére is lehetőséget ad. Ezenkívül az esemény arra is jó alkalom, hogy a résztvevők a kerékpáros túrázás közben felfedezzék az ország egy tájegységét és természeti értékeit.