Ifjabb Tóth nyerni akar az egynapos Miskolc-ralin

2011.04.28. 18:17

Győzelemre tör a szombaton esedékes Miskolc-ralin, az ob második futamán a hétszeres abszolút bajnok ifj. Tóth János.

"A nyitó verseny sajnos nem úgy sikerült, ahogyan azt elképzeltük, szerettük volna. - mondta az MTI-nek ifj. Tóth, aki az április elején rendezett egri versenyen már a második szakaszon kicsúszott és a Peugeot 207 Super 2000-es annyira megsérült, hogy már nem tudta folytatni a küzdelmet. - A gyorsasági szakaszok aszfalt borításúak lesznek, és bár a murvát jobban kedvelem, remélem itt nem lesz gond. Tavaly a második voltam Miskolcon, remélem az idén sikerül majd egyet előrelépnem."
Az elmúlt tíz évben ifj. Tóth négyszer nyert a Miskolc környékén rendezett versenyeken.
A pilóta elmondta, hogy kemény harcnak néznek elébe, hiszen a viadal egynapos lesz, kora reggel kezdenek és késő este lesz a zárás.
Az országos bajnokság második futamán pénteken a Borsod Volán salakpályán 18 órától rendezik meg a hagyományos prológot, amelynek az eredménye nem számít be az összetettbe. A száguldás szombaton reggel 6 órakor Krasznokvajdánál kezdődik és a tervek szerint este kilenc körül lesz a céldobogó. Szombaton összesen 15 gyorsasági szakaszt bonyolítanak le, melyeknek 148,59 km az össztávja, a teljes hossz pedig 571,98 km lesz.
Az ob első futamát, az Eger-ralit Bútor Róbert nyerte.