Olivér
4 °C
8 °C

Poór Brigitta győzött az U23-as tereptriatlon-vb-n

2011.05.01. 16:26

Poór Brigitta világbajnoki címet szerzett a spanyolországi Extremadurán szombaton rendezett tereptriatlon-világbajnokságon, a 23 éven aluliak mezőnyében.

A verseny honlapja szerint a felnőtt mezőnnyel együtt indultak az U23-as versenyzők és Poór az előbbi kategóriában a 15. helyet szerezte meg. Az X2S Team magyar triatlonosa kiválóan teljesítette az 1 km-es úszást, majd a 20 km-es kerékpáros pályán a felnőtt mezőnnyel is tartotta a tempót, végül a 6 km-es futás során csak arra kellett ügyelnie, hogy tartsa a pozícióját.

A női versenyt a háromszoros világbajnok kanadai Melanie McQuaid nyerte óriási fölénnyel, mögötte az amerikai Shonny Vanlandigham érkezett célba, harmadikként pedig honfitársa, Emma Garrard.
A férfi mezőnyben a világ 30 legjobb versenyzője állt rajthoz, köztük Sipiczki Csaba (X2S Team), aki 21. helyen végzett. A versenyt a világ legsikeresebb tereptriatlonistája, a dél-afrikai Conrad Stoltz nyerte. Második az amerikai Seth Wealing, harmadik pedig a svájci Olivier Marceau lett.