Árpád
-2 °C
4 °C

Dzsúdós doppingügy: MJSZ-eljárás Taraba ellen

2011.05.02. 17:25

Ungvári Attila doppingügye kapcsán a Magyar Judo Szövetség fegyelmi eljárást kezdeményez az UTE-s Taraba Sándor ellen, akinek klubja a botrány lezárultáig nem nevez cselgáncsozókat a nemzetközi versenyekre.

Ruttner György ügyvéd, az MJSZ jogi képviselője hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szövetséget vezető Tóth László kezdeményezte az elnökség összehívását a Taraba Sándor elleni fegyelmi eljárás lefolytatására. Az ügyben az MJSZ fegyelmi bizottsága jár majd el. "Emellett az UTE dzsúdós szakosztálya és a főszponzor közölte, hogy az eset felderítéséig nem nevezi cselgáncsozóit a nemzetközi versenyekre, és amíg nem tisztázódik a helyzet, a főszponzor felfüggeszt mindennemű támogatást is" - mondta Ruttner.

A másfél hete az isztambuli Európa-bajnokságon 73 kg-ban helyezetlenül végzett Taraba pénteken bejelentette, hogy a nyilvánosság előtt kívánja bizonyítani ártatlanságát Ungvári Attila doppingügyében, ezért keddre sajtótájékoztatót hív össze.

"Taraba Sándor nem tartotta érdemesnek klubját és a szövetséget arra, hogy megossza velük az információit, ezért meg nem értésünket fejezzük ki, és érdeklődéssel várjuk a bejelentéseit" - tette hozzá az MJSZ-t képviselő ügyvéd. "Úgy érzem, egyre inkább tisztul a kép, fokozatosan közelebb kerülünk a megoldáshoz."