Szörnyeteg? Ripacsnak egész jó

2011.05.02. 15:11

Háromszor fogott padlót a Papp László Arénában Bob Sapp, először önszántából talán fel sem kelt volna, az ötezer fős közönség őrjöngése kellett a folytatáshoz. A Szörnyeteg megint kapott egyet Kunklitól, a könyököstől látványosan kiszenvedett.

A vasárnapi K-1 gála superfight-meccsének bevonulásakor a Szörny még duzzadt az önbizalomtól. A magát hihetetlen keménynek, vérszomjasnak mutató harcos a ringben azonban alig fél perc után átalakult. Nagy, cséphadarós mozdulatokkal indított támadásokkal kezdett, de a lendület alábbhagyott, és némi közelharc után ő fogta menekülöre.

Kunkli első valamirevaló térdesétől már padlót is fogott. Úgy tűnt, nem is akar felkelni, a bíró sem tudta eldönteni, rá kell-e számolnia, vagy sem. A Szörny itt még erőt vett magán, feltápászkodott, de ha a közönség nem kezdi dobálni és fújolni, talán erre sem lett volna hajlandó.

Hiába folytatta, nem kellett sokat várni a következő padlózásáig, Kunkli térdese megint hatásos volt. Sapp ezúttal gyorsabban összeszedte magát, de látható volt, az óriás nem igazán ütésálló.

Egyet még rohamozott, Kunklit a köteleken kívül dobta, a bírót ellökte, ahogy azt a pankrációban szokás (egy komoly K1-meccsen ezért azonnal leléptették volna). Tíz másodperc múlva Kunkli jött megint, közelharcban lendítette a bal könyökét. Sapp a földre rogyott, és bár tudatánál volt, már nem kelt fel. Rászámoltak, Kunkli nyert.

A magyar harcos mindent megtett, nem ilyen könnyű győzelemre, inkább percekig tartó fárasztásra készült, de Sapp ebbe nem ment bele. Talán lusta, talán csak a testi épségét komolyan veszélyeztető nagy veréstől menekül, a legtöbb mérkőzése már az első menetekben, tehát három percen belül véget ér.

Az MMA-s meccsei mind az első menetben fejeződtek be, legutóbbi öt K-1-es mérkőzése közül négyben is három percen belül végeztek vele. A Kunkli-meccs előtt egy nappal is kikapott, szombaton Atila Ucarral küzdött MMA-ban. Nyerő helyzetben volt, de a szlovák visszafogott a lábára,és Sapp hirtelen fájdalmas arccal feladta a küzdelmet, alig pár másodpercig viselve el az ezek szerint erős szorítást.

Azt valószínűleg sohasem tudjuk meg, mekkora kínokat él át, de az biztos, jó színészi képességei vannak, pankrátorként ez alapkövetelmény volt. De aki látta a vasárnap esti fehérköpenyes magánszámát a bevonulásnál, vagy azt, miként üzent a meccs előtt Kunklinak, beismeri, a Szörny egész jó ripacsnak.

Nem véletlen, és nemcsak méreteinek köszönhető, hogy a film- és reklámipar is felfedezte magának. De hiába jó színész, a ringben ezzel nem sokra megy, ott harcosokat keresnek. Az igazi küzdelmet váró nézők nem ilyen alakítást vártak tőle, és talán Kunkli vereségét sem bánták volna, ha Sapp igazán odateszi magát.