Újabb szezont nullázott le a Juventus

2011.05.02. 15:15

Lazio v Juventus, 20.45 -- H: 2.00 D: 3.40 V: 3.75

Tavalyi tizenöt vereséget nem fogja elérni a Juventus, de tíz meglesz hétfő estére, igaz, februárban kapott ki utoljára idegenben a csapat.

2009-ben még második volt a Juventus, tavaly már csak hetedik, idén sem valószínű, hogy előrébb jut, mert hat ponttal vezet előtte az Udinese. Luca di Montezemolo el is veszítette a türelmét, 100 millió eurót akar áldozni erősítésekre. Két gyenge szezon után ugyanis nem jöhet egy harmadik.

A Laziónak nagyon kellene egy győzelem, máris négy ponttal vezetnének a nagy rivális Roma előtt. A negyedik hely BL-selejtezőt ér még idén, jövőre viszont már nem, ezért is kell hajtaniuk a játékosoknak. A Lazio hagyományosan jó hazai pályán, három döntetlen és két vereség mellett mindig nyert, a Leccétől teljesen váratlanul kapott ki. Legutóbbi négy hazai meccsét kapott gól nélkül nyerte meg.

Most valószínűleg egyet azért kapnak, mert a Juventus Matrival megerősödött csatársora annyira nem rossz. Igaz, a Catania ellen is Del Pierónak kellett dupláznia azért, hogy ne kapjanak ki hazai pályán (2-2).

A Lazióban Mauri kiállítása miatt nem játszhat, de Zarate és Floccari ott lesz. A Juventusnak voltak váratlan idegenbeli győzelmei, a Romát és a Milant is megverte, de a szezon vége felé már nem könnyű motiválni a játékosokat.