Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Különleges mezben a japánok

2011.05.03. 07:04

A hazájukat sújtó márciusi földrengés és szökőár következtében elhunytakra emlékezve különleges mezben szerepelnek a japán válogatott tagjai a vasárnap kezdődő rotterdami asztalitenisz-világbajnokságon. A szervezők tájékoztatása szerint a szigetországi játékosok trikóján a WASURENAI 3.11 felirat szerepel majd, ez azt jelenti: soha nem felejtjük március 11-ét.

A japán szövetség edzőmezeket is árul a hollandiai viadalon, a bevételt az otthoni károsultak kapják. A múlt pénteken kiadott hivatalos adatok szerint a március 11-i földrengés következtében 14.616 ember vesztette életét az ország 12 prefektúrájában, 11.111 embert pedig eltűntként tartanak nyilván. Teljesen összedőlt vagy részlegesen megrongálódott több mint 150 ezer épület, s a szökőár jelentős pusztítást végzett a termőföldeken.