Szombattól 100 helyszínen indul a Fitnesztermek Hete

2011.05.04. 14:40

Szombattól kilenc napon át zajlik a Fitnesztermek Hete, a Coca-Cola Testébresztő FitWeek, melynek során egy belépővel országszerte több mint száz fitnesztermet lehet kipróbálni, összehasonlítani.

Az immár hetedik alkalommal sorra kerülő program szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott: a FitWeek - mely a Fitnesztermek Hétvégéje nevű rendezvényből nőtte ki magát kilenc naposra - célja, hogy a lehető legtöbb ember megismerje a lakóhelyéhez közeli termeket, és kedvet kapjon a mozgáshoz, amire óriási szükség van, mivel Magyarországon csupán az emberek egy százaléka sportol rendszeresen. Az egy terembe szóló napijegyek átlagos áráért, 1500 forintért kapható belépővel minden termet egy alkalommal lehet kipróbálni a kilenc nap során, de akadnak olyan helyszínek is, melyek a FitWeek ideje alatt korlátlan alkalommal látogathatóak.

"A mai világban népszerű kifogásként gyakran hallani, nincs pénz arra, hogy ilyen termekben sportolhassanak az emberek, éppen ezért nagyszerű ez a kezdeményezés, mert erre ebben az egy hétben nem lehet hivatkozni - mondta Katus Attila, a rendezvény arca. A hatszoros aerobik világbajnok szerint a program lehetőséget teremt arra, hogy többen járjanak el rendszeresen mozogni, ami - mint ahogy ezt megjegyezte - az emberek általános egészségi állapotát nézve nagyon fontos lenne.

"A mozgás hiánya zsákutcába vezet, amiből aztán mindenki szeretne kitolatni, csak az a kérdés, ki milyen messziről kezdi majd meg az utat. Sajnos Magyarországon nagyon rossz a lakosság általános egészségi állapota, a kontinensen a hazai nők a legelhízottabbak, a férfiak pedig a negyedikek. A legegyszerűbb gyerekkorban rászoktatni mindenkit a sportra, de persze sosem késő elkezdeni" - hangsúlyozta Katus Attila.

Valicskó Ferenc főszervező többek között elmondta, hogy ezúttal nem csupán fitnesz-, de jóga- és pilatestermek is csatlakoztak a rendezvényhez.

A FitWeekbe bekapcsolódó helyszínek listáját a fitweek.hu internetes oldalon lehet megtalálni, amelyen jegyet is lehet venni, de belépő minden érintett teremben is vásárolható..