Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pénteken kezdődik a Gyémánt Liga

2011.05.05. 09:44

Pénteken Dohában kezdődik az atlétikai Gyémánt Liga második idénye, amelynek összdíjazása 8 millió dollár. Katarban indul a tavalyi sorozatban második diszkoszvető Kővágó Zoltán is. Európában, Ázsiában és az Egyesült Államokban összesen 14 állomás szerepel a versenynaptárban. A Gyémánt Liga-programjában 32 szám kapott helyet, ebből minden viadalon 16-ot rendeznek meg, kivétel London, ahol két nap alatt mind a 32 számra sor kerül.

Versenyenként 480 ezer dollár az összdíjazás, a győztesek 10 ezer dollárral gazdagodnak. Az első helyezett három, a második kettő, a harmadik egy pontot kap, a sorozat fináléjában pedig (szeptember 8-án, Zürichben és szeptember 16-án, Brüsszelben) duplázódnak a pontok. A számonkénti összetett győztes jutalma 40 ezer dollár lesz. Idén megválasztják a sorozat legjobbját is a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) tagjainak szavazata alapján.

A sorozat egyetlen biztos indulója magyar részről az olimpiai ezüstérmes Kővágó Zoltán, akinek - a dohai verseny honlapja szerint - tíz ellenfele lesz. A Honvéd dobója 2010-ben győzött a sanghaji Gyémánt Liga-versenyen - méghozzá 69,69 méterrel, ami tavalyi legjobbja volt - további három állomáson pedig másodikként végzett.

A 14 Gyémánt Liga-verseny

május 6.: Doha (Katar)

május 15.: Sanghaj (Kína)

május 26.: Róma (Olaszország)

június 4.: Eugene (Egyesült Államok)

június 9.: Oslo (Norvégia)

június 11.: New York (Egyesült Államok)

június 30.: Lausanne (Svájc)

július 8.: Párizs (Franciaország)

július 10.: Birmingham (Nagy-Britannia)

július 22.: Monaco

július 29.: Stockholm (Svédország)

augusztus 5-6.: London (Nagy-Britannia)

szeptember 8.: Zürich (Svájc)

szeptember 16.: Brüsszel (Belgium)