Ian Thorpe alaposan lefogyott

2011.05.05. 12:40

Száz kiló alá csökkent a testsúlya Ian Thorpe-nak, az ausztrálok ötszörös olimpiai és tizenegyszeres világbajnok úszójának, aki idén február elején jelentette be, hogy visszatér a versenyzéshez, s megpróbál kijutni a 2012-es londoni nyári játékokra.

A hírt az ausztrál média adta ki, kiemelve, hogy a 28 éves Thorpe-nál, aki 2006 novemberében váratlanul vonult vissza, alaposan elszaladtak a kilók az elmúlt években, most viszont keményen dolgozik azért, hogy visszanyerje versenysúlyát.

Fogyásában nagy szerepe volt a svájci magaslati tréningeknek, amelyeket a tervek szerint további kemény edzések követnek, majd jön az első megméretés november elején, Szingapúrban, a rövidpályás Világkupa-sorozat egyik állomásán. Jövő februárban Új-Dél-Wales állam bajnokságán áll rajthoz, majd következik az ausztrál úszók márciusi olimpiai válogatóversenye.

A pályafutása csúcsán nem egyszer doppingváddal illetett Thorpe kilenc érmet - öt aranyat, három ezüstöt és egy bronzot - szerzett a 2000-es sydneyi, illetve a 2004-es athéni olimpián. Emellett 11-szer győzött világbajnokságon, és 13-szor állított 50 méteres medencében világcsúcsot.