Tóth Krisztina kedden kezd a 15. vb-jén

2011.05.09. 15:50

A hétszeres Európa-bajnok, pályafutása 15. vb-jén szereplő Tóth Krisztina csak kedden kezdi meg szereplését a rotterdami asztalitenisz-világbajnokságon, de mint elárulta, már versenylázban ég.

„Már ideges vagyok, de ez nálam jót jelent - mondta az MTI-nek a 37 éves játékos. - Sokan már szinte elkönyvelték, hogy biztos olimpiai résztvevő vagyok, de azért itt, a világbajnokságon egy meccset mindenképpen nyernem kellene. Hogy a selejtezőből kapok ellenfelet, még nem jelenti azt, hogy egyszerű dolgom lesz.”

A vb utáni világranglistáról nemenként 28-28 játékos londoni indulási joghoz jut, és a magyarok közül Tóthnak van a legnagyobb esélye arra, hogy már most kvótás legyen.

A nemzetközi szövetség (ITTF) kezdeményezése alapján a Japánban történt, március 11-i természeti katasztrófa áldozatainak emlékére a hollandiai tornán minden kontinensről egy válogatott a mezén viseli a WASURENAI 3.11 (soha nem felejtjük március 11-ét) feliratot, Európából a magyar játékosok pólóján látható ez a logó.

„Büszke vagyok arra, hogy mi viselhetjük ezt a különleges mezt. - fogalmazott az ITTF honlapjának nyilatkozva Tóth. - Sokszor voltam már Japánban, és mindig nagyszerű vendéglátásban volt részem. Az évek alatt több szigetországi riválissal akadt dolgom, számomra a kínaiak után ők a világ legjobbjai. Sok barátom van közöttük. A japánok nagyon udvariasak, a viselkedésük mindig kifogástalan.”