Ivó, Milán
EUR 384,56 Ft
USD 364,06 Ft
5 °C
26 °C

Brüsszel megvétózhatja a sport adókedvezményét

2011.05.13. 08:48

Az Európai Unió (EU) nem engedélyezi, hogy a hivatásos sportolókat vagy klubjaikat támogató cégek az erre fordított összeget levonják az adóalapjukból - írja pénteki számában a Népszava. A napilap felidézi Bánki Eriknek, az Országgyűlés szakbizottsági elnökének véleményét, aki szerint az EU-val sikerült megegyezni arról, hogy öt látványsportágat támogathatnak a cégek társaságiadó-kedvezmény révén, s így összesen közel 20 milliárd forinthoz juthat a magyar sport.

A Népszavának nyilatkozó Dénes Tamás sportközgazdász elmondta: az uniós alapelvek szerint az utánpótlás-, szabadidő- és egyetemi sport anyagi hátterét segítheti az állam, de a profi sportnak el kell tartania magát.

„Lehet, hogy ezen a téren is lesz változás, de én erről szóló írásos anyaggal nem találkoztam, és amíg ilyen nem létezik, addig erről nincs is értelme beszélni” - magyarázta a szakember.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás