A szeretője magát hibáztatja Wanjiru halála miatt

2011.05.21. 10:22

A szerető magát okolja Samuel Wanjirunak, a férfi maratonfutás olimpiai címvédőjének vasárnapi haláláért.

Jane Nduta, közölte: ha akkor este nem megy fel az  atléta lakására, akkor a sportoló talán még most is élne. Hozzátette: a híres futóval három hónapja ismerkedett meg közelebbről.

Wanjiru és Nduta az olimpiai bajnok lakásán tartózkodott, amikor a feleség váratlanul hazaállított, és kettőjüket bezárta a hálószobába. Wanjiru az erkélyen át próbált meg szabadulni, leugrott az első emeletről, ám olyan szerencsétlenül esett, hogy a kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe.

Wanjiru az utóbbi idők egyik legjobb maratonistájának számított, ő volt az első, aki fiatal kora ellenére négyszer győzött a legnagyobb viadalokon: 2008-ban megnyerte az olimpiát, egy évvel később a londoni versenyt, Chicagóban pedig kétszer - tavaly és tavalyelőtt - is első lett. A pekingi játékokon mindössze 21 évesen 2:06:32 órás olimpiai rekorddal nyert.

Élete legjobbját a 2009-es London Marathonon érte el 2:05:10 órával, amely ugyan több mint másfél perccel rosszabb Haile Gebrselassie világcsúcsánál, ugyanakkor képességei alapján rövid időn belül megjavíthatta volna a rekordot.

A fiatal futónak az utóbbi hónapokban alaposan meggyűlt a baja a törvénnyel: tavaly decemberben letartóztatták, miután egy gépfegyverrel megfenyegette feleségét és bejárónőjüket. A vádakat később ejtették, miután neje visszavonta azokat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport