Bundagyanúban lehet bajnok Szabics

2011.05.25. 14:47

SK Sturm Graz v FC Wacker Innsbruck, 20.30 -- H: 1.22 D: 6.00 V: 12.00

A város ünneplésre készül, amiért Szabicséknak szerencsés esetben még nyerniük sem kell.

A válogatottba újra meghívót kapott Szabics Imre szerda este bajnok lehet, miután a Sturm Graz vezeti a bajnokságot, és ha legyőzi az újonc Wacker Innsbruckot, az Austria Wien semmiképp sem érheti utol.

A kétpontos hátrányban lévő Austria ráadásul a címvédő Salzburggal játszik, mindkét csapat érmes, ennek megfelelően az Európa Ligában ott a helyük.

A Sturm 12 éve volt utoljára bajnok, a szezon előtt hat helyen kicserélődött a csapat, visszafogott a költségvetése, ezért az elején senki sem tartotta esélyesnek, mert az Austria, Salzburg, Rapid trióból várták a bajnoki aranyérmest.

A Sturm győzelmi esélye nyilvánvaló, ennek megfelelőek az oddsok, Szabics gólja is kétszeres pénzt hoz. Nagyjából annyit, amennyit egy kapott gól nélküli meccs ér.

Mivel kilencszer kapott gól nélkül nyert hazai pályán a Sturm, érdemes megfontolni ezt a lehetőséget. Kivált, mert október végén 2-0-ra nyert a pályaválasztó. Egy ugyanilyen siker hétszeres pénzt hoz.

A graziak előző meccsüket furcsán nyerték meg, Edin Salkic ugyanis három perccel a vége előtt a tizenhatoson belül kezezett egy szöglet után. A tizenegyes nyilvánvaló volt, Muratovic be is lőtte, ezzel 2-1 lett.

Ázsiában a szokottnál lényegesen magasabb összeget raktak fel a meccsre, Salkicot a Wiener Neustadt az utolsó fordulóra nem nevezte a keretbe.