Közel száz sportág a Maglódi úton

2011.05.26. 12:09

Közel száz - egészen pontosan 98 - sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők pénteken és szombaton a VIII. budapesti Nagy Sportágválasztón a Maglódi úti Merkapt Maraton Sportközpontban.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a kezdetben 20 sportággal indult, ám tavaly már országossá bővült rendezvény fővárosi állomása idén is több újdonságot kínál: lehetőség nyílik a fogyatékkal élők sportágának megismerésére és kipróbálására, kiemelt szerepet kapnak a kerékpársportok, lesz technikai sportsziget és vízisziget, amelyen egy 30 méteres medencében a wakeboard is bemutatkozik. A nyárban a téli sportokat idézi majd egy négyszemélyes versenybob, amelyről Gyulai Márton, az atlétikai szövetség főtitkára elmondta, hogy a debreceni állomás után a fővárosban is kipróbálhatják az érdeklődők a rajtolást. Nem titkolta, hogy szeretnék, ha a jövőben a sportág jelentősebb szerepet kapna a sportágválasztón.

A rendezvény második napján, szombaton kerül sor a MOL Tehetségtámogató Program sport kategóriájának eredményhirdetésére. Az eseményről ezúttal sem hiányoznak majd a hírességek, élsportolók, többek közt Szuper Levetne jégkorongkapus, Mohamed Aida vívó, Kovács "Kokó" István volt ökölvívó, Kozmann György kenus és Talmácsi Gábor motorversenyző várja a szülőket és a gyerekeket. A kétnapos eseményre a belépés ingyenes, további tájékoztatást a www.sportagvaszto.hu oldalon lehet kapni.