Utolsó kanyarban dobta el az indianapolisi győzelmet élete első Indy 500-án

2011.05.30. 01:28

Drámai véget ért a most 100 éves, legendás indianapolisi 500 mérföldes autóverseny vasárnap, amikor JR Hildebrand a céltól néhányszáz méterre csapódott a falnak, és veszítette el a biztos győzelmet.

A 23 éves újonc annyira biztosan vezetett a 200 körös futam utolsó körében, hogy csapatának tagjai már a közelgő győzelmet ünnepelve emelték magasba a kezüket, pilótájuk viszont egy lekörözött versenyző mellett túl szélesen vette a célegyenesre fordító kanyart, és falhoz kente az autóját.

A roncs még így is majdnem becsúszott első helyen, de túlságosan lelassult, így Dan Wheldon nyert, mindössze két másodperccel. A brit másodszor győzött Indianapolisban, 100 év alatt ő a kilencedik duplázó.

Az ütközést sérülés nélkül megúszó Hildebrand az autóból kiszállva percekig nem tudott megszólalni. "Elkeserítő érzés - mondta végül. - Előtte nem gondoltam volna, hogy lehetőségünk lesz megnyerni az Indy 500-at, de mégis a kezünkben volt, éppen ezért annyira frusztráló."

Úgy gondolja, rossz pillanatban érte utol a lekörözött Charlie Kimballt, és szélesebben vette a kanyart, mert nem akart túlzottan lelassulni. Végzetes hibának bizonyult, simán belefért volna, ha vár az előzéssel, így csak a második hely maradt neki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport