Így razziáztak a rendőrök, a fegyveres pénzügyőrök az illegális pókerklubban

2011.05.30. 11:21

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a rendőrséggel, a fogyasztóvédelmisekkel együtt engedély nélküli szerencsejáték szervezésével kapcsolatos ellenőrzést tartott pénteken este a Lurdy Házban, ahol az engedély nélkül működő, illegális pókerteremben csaknem 40 asztalon készpénzes, illetve versenyrendszerű játék zajlott.

Lefoglalták az összes pókerasztalt, a számos bevásárlókocsit megtöltő zsetonokat, a különböző bizonylatokat és tárgyi eszközöket. A rendőrség gyanúsítottként, tanúként hallgatott meg több ott tartózkodó személyt. A razziáról a NAV felvételt készített.

A 2008 ősze óta működő Miami pókerterem több ezer klubtaggal üzemel, Magyarország legnagyobb pókertermének hirdeti magát. A teremben pénzben játszanak, a tornákra pénzért lehet regisztrálni, a megnyert pontokat pénzre lehet váltani, ez mind ellenkezik a hatályos pókertörvény rendelkezéseivel.

A klub kapcsolatban állt a Független Rendőrszakszervezettel, amely már három pókerversenyt is szevezett Lurdyba. Az üzletközpont ügyvezető igazgatói állítják, nem volt rálátásuk, mi történik a bérleményen belül.