Több mint 15 ezren a budapesti Nagy Sportágválasztón

2011.05.30. 14:08

Több mint 15 ezren látogattak ki pénteken és szombaton a Maglódi úti Merkapt Maraton Sportközpontban megrendezett VIII. budapesti Nagy Sportágválasztóra. A szervezők tájékoztatása szerint pénteken, amikor 14 óráig csak az iskolai és óvodai csoportokat engedték be, majd azt követően nyitották meg a kapukat a nagyközönség előtt, összesen 7380-an, míg szombaton - a rossz idő ellenére is - 7700-an keresték fel a Sportágválasztót.

Az eseményen közel 100 sportágat lehetett kipróbálni, a széles kínálatban újdonság volt, s nagy sikerrel debütált a versenybob és a wakeboard is. A rendezvény második napján, szombaton került sor a MOL Tehetségtámogató Program sport kategóriájának eredményhirdetésére, a díjakat Szilágyi Áron világbajnok kardozó adta át.

Szombaton egészségügyi szűrésen is részt vehettek a vendégek, akik mind két napon - a Magyar Látássérültek és Mozgáskorlátozottak Sportszövetségének, valamint a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek köszönhetően - megismerkedhettek a fogyatékossággal élők sportjaival is. Szilágyi mellett több más kiváló sportoló kilátogatott a sportközpontba: többek között Drávucz Rita vízilabdázó, Szuper Levetne jégkorongkapus, Mohamed Aida vívó, Kozmann György kenus és Talmácsi Gábor motorversenyző várta a szülőket és a gyerekeket.