A bolgárok ellen folytatja a női röplabda-válogatott

2011.06.01. 16:01

Komoly feladat előtt áll az Euroligában szereplő női röplabda-válogatott, mely a sorozat második fordulójában a rendszeres Európa-bajnoki szereplő bolgárokat fogadja a szombathelyi Arena Savariában. A magyarok a múlt heti nyitófordulóban Izraelben szerepeltek, s az első mérkőzést a házigazdák, a másodikat pedig Jókay Zoltán tanítványai nyerték.

„Az első találkozón kevésbé volt koncentrált a csapat, talán az utazás és az új környezet miatt - nyilatkozta szerdai sajtótájékoztatóján a szakember. - Hozzá kell szoknia a lányoknak egy ilyen sorozathoz, de úgy gondolom, már kezdik felvenni a ritmust.”

A tréner hozzátette: az együtteshez csatlakozott Horváth Dóra, aki csapatával, az Asystel Novarával elődöntős volt az olasz bajnokságban, valamint ismét bevethető Sándor Renáta is, aki Izraelben sérülés miatt csak a második mérkőzésen jutott szóhoz.

Jókay Zoltán szerint a bolgárok elleni két összecsapás jóval komolyabb erőpróba lesz, mint az Izrael elleniek voltak, ugyanakkor az első találkozón akár meg is lehet lepni az ellenfelet. A két összecsapást élőben közvetíti a televízió, pénteken a Digisport, szombaton pedig a Digisport Plus sugározza a mérkőzéseket.

Az Euroliga csoportküzdelmei során minden csapat két hazai és két idegenbeli mérkőzést játszik ellenfeleivel. A három csoportból az első helyezettek, valamint a legjobb második kerül majd be az elődöntőbe. A magyar válogatott hazai mérkőzéseit sorrendben, Szombathelyen, Budapesten és Debrecenben játssza majd.