Gördeszkások versengtek a belvárosban

2011.06.12. 19:06

Amatőr és profi pénzdíjas gördeszka bajnokságot rendeztek szombaton Budapest belvárosában. A Burn Zsola Skate Cup helyszínét a tavaly szeptemberben átadott Erzsébet téri deszkapálya szolgáltatta, ahol több száz fős, lelkes drukkerekből és odatévedt járókelőkből álló nézősereg előtt mutathatták be nyaktörő mutatványaikat a versenyzők.

Szombaton a szokásosnál is több gördeszkás csoportosult a Deák tér környékén, akik közül sokan már délelőtt megkezdték a gyakorlást a déltől este 8-ig tartó, Burn Zsola Skate Cup elnevezésű megmérettetésre. A bajnokságon 16 év alatt gyerek, 16 év felett amatőr, illetve profi (szponzorált) kategóriában indulhattak a versenyzők. A profikhoz meghívás alapján kerülhettek be és mérkőztek meg a sportág hazai legjobbjai. A közel 70 nevező teljesítményét „legjobb trükk”, „legnagyobb zakó” (azaz esés), és „legjobb amatőr induló” különdíjakkal is jutalmazták.

A verseny ötletgazdája és egyben névadója a Burn Action Team csapattag Karkossiák Zsolt, aki már több mint 10 éve űzi ezt a sportágat és a hazai mezőny legjobbjának számít, de számos eredményt ért már el nemzetközi versenyeken is. Ő a gördeszkások Cseh Lacija, akire felnéznek a fiatalabb srácok. „Hatalmas érzés itt lenni, nagyon sokan megkerestek, hogy mennyire jó ez a kezdeményezés” – mondta el. „Ügyesek voltak a versenyzők, már ránézésre látszanak a tehetségek. Jó, hogy van egy ingyenes pálya a belvárosban, ahová a srácok kijöhetnek gyakorolni.”

A díjakat Zsola adta át, a nyertesek pedig pezsgőlocsolással ünnepeltek a dobogón – igaz, a 16 alattiak csak kölyökpezsgővel, de ez csöppet sem befolyásolta a győzelmi hangulatot.

Díjazottak:
16 feletti amatőrök - 1. Csandi, 2. Kákai Bence, 3. Bozóki Marcell

Profik (szponzoráltak) - 1. Dézsi Gergő, 2. Bachmann Márk, 3. Thorpe Samu