Kiemelkedő nézettségű sportesemények a Magyar Televízióban

2011.06.15. 09:10

Kiemelkedő nézettséget ért el az m1 az elmúlt héten négy válogatott sportesemény közvetítésével. A Magyar Televízió szerdai közleménye jelzi: a magyar-német női kézilabda világbajnoki selejtező első, június 5-i mérkőzését az AGB Nielsen adatai szerint a tévénézők 10 százaléka választotta. A 380 ezer fős nézettség mellett az elért közönség az 1,3 millió főt is meghaladta. A találkozó hajrájában egyszerre 680 ezren izgultak a képernyő előtt. A közönségarány a június 11-ei győri közvetítés alatt több volt mint 13 százalék, a délutáni mérkőzést összesen háromszázezren nézték végig, az elért közönség pedig 750 ezer fő volt.

A labdarúgó-válogatott utolsó tavaszi Eb-selejtezőjét, június 7-én San Marino ellen főműsoridőben adta élőben az m1. A 600 ezer fő feletti nézettség 13 százalékos közönségarányt jelentett, a közvetítésbe 1,7 millióan kapcsolódtak be legalább egy percre, így ez volt az MTV második legnézettebb műsora a 23. héten. A 18-49 éves férfiak közül minden hatodik az m1-et választotta a meccs alatt.

A június 8-i, Bosznia-Hercegovina elleni férfi kézilabda Eb-selejtező tét nélküli volt, hiszen a továbbjutást már korábbi remek teljesítményével elérte a válogatott. A csoportelsőségről döntő mérkőzés esetében 260 ezer fős nézettséget ért el az m1 (ez 5,8 százalékos közönségarányt jelent), de a sporteseménybe így is több mint egymillióan néztek bele. A nyáron - többek között - a kajak-kenu Eb-t és vb-t, valamint a sanghaji vizes világbajnokságot is közvetíti a Magyar Televízió.