Tereprali ob: nemzetközi mezőny Gyulán

2011.06.15. 13:05

A teljes magyar élmezőny mellett több környező országból is érkeznek résztvevők a tereprali országos bajnokság negyedik futamára, a Gyulai Várfürdő Kupára, melyet július 22. és 24. között rendeznek meg.

A szerdai, gyulai felvezető sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az immár harmadszor rendezendő viadal a Közép-európai Zóna Kupa-sorozat (CEZ) egyik futama, ezért jönnek a környező országokból is terepralisok. A duplaszorzós versenyt egyébként a lengyel tereprali nemzeti bajnoksággal együtt bonyolítják le.

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a Vértanúk útján lesz kialakítva a szervizközpont. Gyula mellett fognak melegíteni a versenyzők, aztán lesznek szakaszok Kötegyán és Sarkad környékén, majd a tervek szerint a mezőny ellátogat Újkígyós környékére is, és átszáguld a pusztaottlakai krosszpályán.

A város vezetése támogatja a kezdeményezést, Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a verseny fővédnöke, a Gyulai Várfürdő pedig névadó szponzora az eseménynek. A korábban PROHUN néven futó versenyen ezúttal is rajthoz állnak majd a magyar terepralimezőny legjobbjai, így a címvédő Szalay Balázs is. A Gyulai Várfürdő nem csak névadóként, hanem a versenyben is érdekelt lesz, Boros László Attila ügyvezető ugyanis navigátorként ott ül majd a Dakart is megjárt Vörös Ferenc mellett.