A bennmaradás a cél az atlétikai csapat Eb-n

2011.06.17. 09:14

A kapitány elvárásai szerint a tavalyi évhez hasonlóan idén is a középmezőnyben kell végeznie a magyar csapatnak a hétvégén Izmirben sorra kerülő I. osztályú atlétikai csapat Európa-bajnokságon. Dornbach Ildikó a magyar szövetség honlapjának elmondta, hogy szinte a jelenlegi legerősebb válogatott mérheti össze tudását a riválisokkal, csak a női távfutóknál okoznak problémát a sérülések.

„A sérülteket leszámítva azt kell mondanom, hogy a jelenlegi élmezőnyt tekintve mindenki a fedélzeten van és mindenki örömmel, boldogan vállalta a válogatottságot. A húzóembereinktől egyértelműen jó helyezés, és az ezzel járó magas pontszám várható” - mondta a kapitány.

Így mind a három tavaly Európa-bajnoki bronzérmes, a kalapácsvető Pars Krisztián, a diszkoszvető Fazekas Róbert és a korábbi műtéte miatt a szezont csak nem régen elkezdő 110 gátas Kiss Dániel is ott lesz a csapatban. Izmirben Papp Krisztina (1500 m, 3000 m), Babos Rita (magas, hármas) és Márton Anita (súly, diszkosz) is két egyéni számban indul.

Az először három éve kiírt, s a korábbi csapat Európa Kupa rendszerére épülő Eb I. osztályában Magyarország tavaly Budapesten az ötödik helyen végzett. Idén Belgium, Horvátország, Finnország, Görögország, Írország, Hollandia, Norvégia, Románia, Szlovénia, Svájc és Törökország válogatottjai lesznek az ellenfelek. Az első három jut majd fel a legjobbak közé, míg az utolsó kettő esik ki a II. osztályba. Szombaton magyar idő szerint 14:45 órakor kezdődik a program, az utolsó számot pedig 19 órakor rendezik. Vasárnap 14:30-kor indul, s 18:31 órakor zárul a viadal.