Kővári Dániel és Szurovszky Zsófia a golfbajnokok

2011.06.20. 12:33

Címvédéssel zárult az 51. Magyar Amatőr Golfbajnokság. 2009 és 2010 után idén is Kővári Dániel és Szurovszky Zsófia a bajnokok. A két fiatal játékos Bükfürdőn a Birdland Golf & Country Clubban már harmadszor hódította el a trófeát.

A vasárnapi döntőre az időjárás mindenkit megtréfált. Az éjszaka eleredt eső különböző intenzitással esett még a verseny korai szakaszában is, ahol a megmaradt játékosok az eddig elért eredmények alapján fordított sorrendben indultak. A gyengébben szereplők reggel nyolc órától szakadó esőben, a fülledt meleg helyett hűvös időben kezdték meg a zárónap 18 szakaszát. A pályán több helyen is kisebb ideiglenes vízakadályok alakultak ki, és a greeneken is kiszámíthatatlanabbá vált a gurítás. Az idő szerencsére folyamatosan javult, az egyre gyengülő esőt a szél váltotta föl és a legjobbak célba érkezésére még a nap is kisütött.

Szurovszky Zsófia Rózsa Csillával azonos eredménnyel kezdte a döntő napot. A véghajrát a kétszeres bajnoknő bírta jobban, és 74 ütéses vagyis kettővel a par fölötti teljesítményével megszerezte harmadik bajnoki címét is. Rózsa +6-ot játszott, így övé lett a második hely, míg a harmadikra a nagyszerűen hajrázó Kocsis Réka futott be +9-es ütésszámával.

A férfiaknál sokkal simább volt a verseny. Kővári Dániel már az első napon 4 ütéses előnyre tett szert Herr Tamással szemben, amit a második napon is megtartott. Kővári vasárnap egy ütésssel teljesített a par fölött, míg kihívója +7-et játszott így ő is háromszoros magyar bajnokként ünnepelhetett. Az egyenletes teljesítményt nyújtó Petkovics Bálint végzett a dobogó 3. fokán.