Két magyar érem az ifjúsági evezős Eb-n

2011.06.26. 18:30

A magyarok a férfi kétpár és a négyes révén egy-egy ezüst- és bronzéremmel zárták a lengyelországi Kruszwicában rendezett első ifjúsági evezős Európa-bajnokságot. A magyar szövetség beszámolója szerint a kilenc versenyszámból öt döntőben szerepelt magyar egység, közülük az első és egyben történelmi érmet a férfi kétpárevezősök - Bíró Márk (Tisza EE) és Kaszás Kornél (Győri VSEK) - nyerték, akik vasárnap a fináléban másodikként haladtak át a célvonalon.

A Matheisz József, Mészáros Csongor (Mohácsi TE), Pétervári Molnár Bendegúz és Papp Gergely (Budapest EE) alkotta férfi négyes előfutamának győzteseként egyből a döntőbe került, ahol igen szoros versenyben, jó hajrával a román és az olasz egység mögött a harmadik helyen ért célba.

Ficsor László szövetségi kapitány eredményesnek értékelte az első Európa-bajnokságon versenyző magyar csapat teljesítményét. A Lengyelországban elért eredmények alapján teszi meg előterjesztését az olimpiai evezős pályán augusztusban sorra kerülő ifjúsági világbajnokság résztvevőire.  • Hírek
  • Személyi kölcsön