Igazolások a pokolból

2011.06.27. 19:53 Módosítva: 2011.06.27. 20:32
A nyári holtszezonban minden drukker arról ábrándozik, hogy milyen igazolással válhatna kedvenc csapatából verhetetlen tizenegy. Ha létezik ilyen varázsütés, amely egyetlen jó húzással mindent jóra fordít, léteznie kell az ellenkezőjének is, amelytől minden összedől. Nézzük meg, kiknek a szerződtetésével lehetne villámgyorsan tönkretenni Európa legjobb csapatait. A példák szándékosan túlzók, de az is meglepő lenne, ha egyik sem bizonyulna legalább részben igaznak.

Real Madrid: Neymar. A brazil tinédzser Florentino Perez legújabb galaktikusaként érkezik a spanyol fővárosba, miután mindenki elhiszi Pelének, hogy a srác tényleg nagyobb tehetség, mint Messi. A beilleszkedéssel azonban komoly gondok adódnak, akárcsak Robinho, vagy az össes többi, hatalmas tehetségnek kikiáltott, ám egyből az európai mélyvízbe bedobott dél-amerikai kamasz esetében. A madridi éjszakai élet túl nagy vonzerőt jelent, Neymar afterpartykból jár edzésre, és szemmel láthatóan hízásnak is indul.

Ennél még nagyobb baj, hogy Cristiano Ronaldo a legelső naptól kezdve gyűlöli a fiatalabb, csinosabb és hülyébb hajú brazilt, aki ráadásul közli vele, hogy szerinte Ronaldónak egy másik focistát illik hívni. Ezt megérezve pedig a portugált mindig megvető Casillas és Xabi Alonso azonnal a szárnyuk alá veszik az új szerzeményt. Az öltöző így azonnal kétfelé szakad, egyik oldalon a portugálokkal, másikon a brazilokkal és mindenki mással. A törökök csendben imádkoznak a sarokban, míg a brazil-portugál Pepe annyira összezavarodik, hogy egyik szokásos idegroghamában önmagát rúgja le több hónapra.

Mourinho eleinte hű az elveihez, és a brazil helyett ragaszkodik a Pepe-Khedira-Gago-Lass-Altintop középpályához, míg Cristiano Ronaldo egyedül rohangál elől. A Bernabeu nyomására azonban végül berakja a kezdőbe Neymart, aki csatártársához hasonlóan a labdával kizárólag cselezni és futni hajlandó, az ellenfél térfeléről pedig mindig egyből kapura lő. Ez kiszámíthatóvá teszi a Real Madrid játékát, a csapatnak a bajnokságban esélye sincs a Barcelona ellen, míg a BL-ben már a nyolcaddöntőben kikapnak attól a Chelsea-től, amelyet éppen Mourinho tanítványa, André Villas-Boas irányít.