Golf: playoff döntött Kisorosziban

2011.06.28. 17:08

Szétütés döntött a II. Kaefer Heibl Golf Sztár Szuper Tour harmadik állomásán Kisorosziban. A T-Cont Kisoroszi Invitational versenyen a 14 éves amatőr, Rózsa Csilla - a Magyar Bajnokság második helyezettje, aki a World Junior Golf Series lengyelországi állomásának hatodik helyén végzett - az előírt ütésszám fölött hárommal, azaz 75 ütéssel teljesítette a 18 szakaszt a jelenlegi legeredményesebb profi játékossal, a cseh hivatásos versenysorozaton kétszer is második Hahn Rolanddal együtt.

A playoffon Rózsának, - mivel Hahn Roland nem emelt kifogást - a tavalyi pro-am-bajnok Lugosi Tamás segédkezett. Egyiküknek sem sikerült jól a rájátszás első ütése, végül a rutinosabb Hahn fejezte be kevesebb ütéssel a szakaszt, aki ezzel megszerezte idei első győzelmét a sorozaton.

Rózsa Csilla a versenysorozat legjobb eredményt érte el női játékosként. A harmadik helyen a tavalyi összetett győztes, a rájátszásban caddie-ként is pályára lépő Lugosi Tamás, valamint a profi oktató Csikós Gábor, és az amatőr Németh Olivér osztozott 77 ütéssel, míg a hatodik helyhez 79 ütés kellett, amit Lugosi Balázsnak sikerült elérnie.

A 7-10 éves golfreménységek kilenclyukas versenyét idén harmadszor is Závaczki Bálint nyerte, aki a felnőttek között is letette már a névjegyét, hiszen a Magyar Bajnokságon felnőtt elütőkről is remekül játszott. A második helyen S. Nagy Levente végzett, míg a harmadikon Kötél Bence.