Pályaíjász vb: Torinóban nem szerezhet olimpiai kvótát a magyar csapat

2011.07.06. 10:16

Az előzetes várakozásoknak megfelelően az olimpiai kategóriában szereplő magyar férfi csapat nem jutott tovább a selejtezőből, így a Torinóban zajló pályaíjász-világbajnokságon nem szerezhet londoni indulási jogot.

Az 55 csapat közül a 47. helyen végzett válogatottból ugyanakkor Csöregh Pál (1266 FITA-kör) a szétlövés után kiharcolt 103. helyével biztosította részvételét a kieséses szakaszban, melynek első fordulójában a selejtező tizedikjével, az olasz Michele Frangillivel (1344 FITA-kör) mérkőzik meg csütörtökön.

A világbajnokságon a csapatverseny első nyolc helyezettje szerez olimpiai kvótát a férfiaknál és a nőknél is, minden nemzet a csapat indulási joga mellett az egyéni versenyre három-három londoni helyet kap. Torinóban az egyéni versenyből további nyolc-nyolc íjász jut kvalifikációhoz, azon nemzetek képviselői közül, amelyek nem jutnak a legjobb nyolc közé csapatban.

A későbbiekben először kontinentális bajnokságokon lehet majd londoni repülőjegyhez jutni.

A vb-n - a hazai sportági szövetség honlapja alapján - az olimpia műsorán nem szereplő csigás kategóriában is indult magyar csapat, amely szintén nem jutott be a legjobb 16 közé, ám a hétfői selejtezőből Ondrik Tibor, Kis László és Balla Zsolt is továbblépett az egyéni verseny kieséses szakaszába.

Az olimpiai és a csigás kategóriában is csütörtökön rendezik a főtábla küzdelmeit.