Mátyás
-6 °C
1 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Tyson Gay biztosan nem lesz ott az atlétikai vb-n

2011.07.06. 11:49

Biztosan nem vesz részt az idei atlétikai világbajnokságon Tyson Gay, minden idők második leggyorsabb sprintere.

A 2007-es vb háromszoros bajnoka a júniusi amerikai válogatón az elődöntő előtt feladta a versenyt csípősérülése miatt, s az már akkor eldőlt, hogy egyéniben nem indulhat a dél-koreai Teguban, ám arra még volt esélye, hogy váltóban fusson.

Az amerikai szövetség kedden hirdette ki bő keretét a négy váltószámra, s mivel Gay neve nem szerepel a 4x100-as listán, biztossá vált, hogy nem lesz ott az augusztus 27-én kezdődő vb-n. Gay sok szakértő szerint az egyetlen olyan sprinter, akinek lett volna némi esélye legyőzni a világcsúcstartó jamaicai Usain Boltot a világbajnokságon. A pekingi olimpia óta ez a bravúr ugyanis csak neki sikerült, egy tavaly augusztusi stockholmi viadalon, ráadásul makacs csípősérülése ellenére egészen a múlt hétig vezette az idei 100-as világranglistát 9.79 mp-cel.

Az amerikai szövetség tájékoztatása szerint a névsorból szintén kimaradt, 400-as címvédő, olimpiai bajnok LaShawn Merrittnek van esélye futni a 4x400-as váltóban, mivel dopping miatti eltiltása július végén lejár, s egyéniben címvédőként rajthoz állhat a vb-n. Csapattagságáról a formája alapján döntenek majd.