Golf: a világelső nyerte a Scottish Opent

2011.07.11. 18:07

Luke Donald a Barclays Scottish Openen egyértelmű fölénnyel győzött három versenynap után. A barátságtalan, esős időjárás miatt háromnaposra és 54 szakaszra rövidült versenyen a 33 éves angol 19 ütéssel végzett az előírt ütésszám alatt, 4 ütés hátrányban követte őt a svéd Fredrik Andersson Hed. A harmadik helyen hetes holtverseny alakult ki -14 ütéssel.

A Castle Stuart Golf Linksen, Invernessben megrendezett versenyen 41 játékos végzett 10, vagy jobb ütésszámmal par alatt. A döntő napon a világelső beerősített, a két 67-es után egy 63 ütéses köre meg is hozta az első helyet. Donald volt az egyetlen, akinek a viharos tengerparti pályán sikerült három nap alatt 200 ütés alatt maradnia. Az első napon 73-at teljesítő svéd Andersson Hed nagyon jól hajrázott és 10 ütéssel a par alatt, vagyis a verseny legjobb eredményét felmutatva jött föl zárónapon a második helyre.

Luke Donald idén harmadik versenyén nyert és ezzel bebiztosította helyét a világranglistán, mivel az őt követő Lee Westwood csak a megosztott 14. helyen végzett.